Anna kleed – voorbereidingen

door | 09/10/2016

De kindjes gaan dit jaar mee naar de FACTS beurs in oktober. Ik heb mij voorgenomen om dit jaar hun kostuum te maken. Onze dochter is grote fan van Frozen en wil graag een Anna kleed.

Ik heb een patroon online gekocht (Simplicity 1222) om het mezelf niet te moeilijk te maken (of dat dacht ik toch).

Voorbereiding groene rok

Ik ga de rok iets anders aanpakken dan aangegeven in het patroon: ik ga de bloemen, lintjes en andere frulletjes niet toevoegen aan de rok. Ik ga de rok van de eerste keer in 2 kleuren maken om het simpel en elegant te houden. Ik vrees dat alle extraatjes ervoor gaan zorgen dat de jurk te druk zal zijn (zeker met mijn het-steekt-niet-zo-nauw-mentaliteit).

Ik ga van mijn 2 stukken egale satijnen stof, stof maken met afwisselende lijnen licht en donker groen.

Ik heb beide stukken stof in repen van 12 cm geknipt (in recht-van-draad richting). Ik meet alles netjes, zodat achteraf mooie rechte lijnen van 10 cm genaaid worden. Met mijn stof van 150 cm breed kan ik 12 repen van 12 cm maken (zowel voor de lichte als voor de donkere stof).

Lapkes van 12cm

Daarna begint het grote werk van alle stukken aan elkaar te naaien (1 cm naadwaarde incl.): twee keer 12 stukken aan elkaar naaien: één keer voor de voorkant en één keer voor en de achterkant van de rok. Alle stukken worden met de zigzag/overlock afgewerkt om het rafelen tegen te gaan.

Aan elkaar naaien en overlocken (of zigzaggen)

Eens alle stukken aan elkaar kun je alles strijken om zo een stof te verkrijgen die klaar is om gebruikt te worden. Het enthousiasme bij de dochter is gegroeid na het zien van de ‘nieuwe stof’.

Het resultaat is een 'nieuwe stof'

Ik heb genoeg groen gezien voor deze week. Volgende week meer over de verdere opbouw van de jurk.

Tot volgende week!

Groetjes,
Sarah