Annemarette op zen zomers

door | 18/04/2021

Katrienette heeft ondertussen een tweede eigen tassenpatroon, namelijk de Annemarette. Er zijn veel mogelijkheden in de grootte en in de opties. Ik wilde deze dan ook snel uitproberen (alé snel, paar maanden na de release)! K-Bas blijft de trouwe leverancier van de hardware. De stoffen komen uit de voorraadkast (bedankt aant ventje voor de stoffenstop)…

 

Welke opties heb ik genomen?

  • Maat: Medium tas
  • Variant: buitentas in 1 stuk
  • Opties: Sleutellint, tasvoetjes, schouderriem (indien nodig – optie is voorzien)
  • Extra: Binnenvak voor GSM, extra binnenvakje en versteviging

Stofkeuze:

  • Buitentas in stevige canvas met strepen (TIP: bezint eer je begint)
  • Voering uit restje katoen (zeg maar een REST katoen)
  • Versteviging
    • Buitentas: Decovil (had ik nog liggen).
    • Ritsstrook & tabs: H250

Wat ik heb ik anders gedaan?

  • Versteviging met decovil: Zorgt ervoor dat de tas mooi rechtstaat maar maakt het iets moeilijker om te keren. Voorzichtig keren is de boodschap 😉 (ik heb even een ‘krakje’ gehoord bij het keren en ben daarna maar een versnelling lager gegaan)
  • Flap en tab in 1 accentkleur, in katoen dus extra verstevigd met H250 (en stukje decovil op de flap), zorgt voor een dikkere, stuggere stof
  • Voor de flap sluiting heb ik een stevige magneet gebruikt in plaats van een drukknop. Ik vond de afwerking iets mooier met de handmade label. Laten we hopen dat het stevig genoeg is.

Conclusie

Ik vond het een gemakkelijk patroon, doenbaar voor een beginner. De uitleg is piekfijn in orde met foto’s en tips. Ik werk persoonlijk liever zonder de dubbelzijdige naaitape maar dit maakt het alleen voor mezelf moeilijker 😉. Het keren door de zijkant is eens iets anders dan onderaan. De medium tas is ideaal als handtas. Ik zit nog steeds in de stoffenstop (geen aankoop van nieuwe stoffen), maar ik heb nog stof genoeg om de XL te maken.

Gelukkig zijn de strepen redelijk recht gebleven, ik krijg een instant zomer gevoel als ik de tas zie. Die gaat mee naar het Zuiden deze zomer!!